11. kroz godinuI govoraše im: "Kraljevstvo je Božje kao kad čovjek baci sjeme u zemlju. Spavao on ili bdio, noću i danju sjeme klija i raste - sam ne zna kako; zemlja sama od sebe donosi plod: najprije stabljiku, onda klas i napokon puno zrnja na klasu. A čim plod dopusti, brže se on laća srpa jer eto žetve." I govoraše: "Kako da prispodobimo kraljevstvo nebesko ili u kojoj da ga prispodobi iznesemo? Kao kad se gorušičino zrno posije u zemlju. Manje od svega sjemenja na zemlji, jednoć posijano, naraste i postane veće od svega povrća pa potjera velike grane te se pod sjenom njegovom gnijezde ptice nebeske." Mnogim takvim prispodobama navješćivaše im Riječ, kako već mogahu slušati. Bez prispodobe im ne govoraše, a nasamo bi svojim učenicima sve razjašnjavao.

Mk 4, 26-34

Katolički vjeronauk u Republici Hrvatskoj uveden je kao izborni predmet u osnovnoj i obavezni izborni predmet u srednjoj školi a odvija se prema točno određenom programu odobrenom od strane Hrvatske biskupske konferencije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Predaju ga diplomirani teolozi i diplomirani katehete koji su položili stručni ispit i imaju mandat biskupa. Katolički vjeronauk održava se i u ustanovama predškolskog odgoja.

Župni vjeronauk zamišljen je kao odgoj u vjeri gdje se vjernicima svih uzrasta (predškolska djeca, osnovnoškolci, studenti, srednjoškolci, odrasli, starije osobe) pruža živo iskustvo vjere. Dječji vjeronauk se održava pod vidom priprave za sakramente (prva pričest, sv. krizma).

Da vas pitam : Kako zamišljate propovjednika? Da li je to obavezno osoba koja svojim strogim pogledom daje do znanja da si grešan? Ili je to neko koga bi rado imao za prijatelja i vrlo rado pitao za savjet? I kakvo je to zanimanje biti propovjednik u crkvi? Posao propovjednika je da ljudima govori o Isusu i da ih pozove da Mu predaju svoj život i da se krste jer Isus želi da svi ponovo budu Njegova djeca. Propovjednik ljudima govori iz Božje riječi – Biblije

Prošlog vikenda, 7.lipnja, članovi Marijine legije
iz naše župa, potpomognuti našim mladim crkvenim zborom »Raspjevani Anđeli« bili su na susretu mladih Mar. Legionara u Petrinji.
Skupilo se 200-tinjak članova Marijine legija iz 7 župa.
Sadržaj izleta bio je prvenstveno duhovnog karaktera, ali i lijepog druženja uz pjesmu, razgovor i druženje.

Čestitamo našim nogometašima
koji su se natjecali u KMNL varaždinske biskupije i tako nastupali u ime naše župne zajednice Sv. Đurđ.
Ove godine osvojili su drugo mjesto na tablici.
Hvala dragim igračima i vjeroučitelju Saši Špoljarić kao treneru na uloženom trudu i svemu ostalome.

HLADNIĆ FRANJO KARLOVEC DRAV 1 200
MUŽIC RUŽA SV. ĐURĐ BR. RA  5 200
ORLOVIĆ JOSIP SV. ĐURĐ L. PUT 16 200
ORLOVIĆ FRANJO SV. ĐURĐ L. PUT 12 200
KRIŽANIĆ JOSIP OBRANKOVEC 2C 200Nika Vrban
kćerka Dalibora i Gordane iz Karlovca Mirna 2

Dominik Šmer
sin Marine i Dražena iz Sv. Đurđa Br. Radića 6Ozivaju se

Goran Hadari r.1982. iz Prilesa 24 i Valentina Petak r.1986. iz Prilesa 1.
Vjenčanje je 25.7.2009.
Za ženidbenu zapreku javite župnom uredu.

U
16.06.
Zlatko  
7.30 +
S
17.06.
Diogen   
     18.30+Zvonko Kovaček
19.00 Marijina Legija  
Č
18.06.
Marcel
7.30+Danica Debelec
P
19.06.
 Presveto Srce Isusovo
   7.30 Na čast srcu Isusovu   
S
20.06.
Bezgrešno Srce bl. Dj. Marije
    7.30+ ob. Zlatar, Horvatić Marija, Martinčević Štefanija, Ledinko Vesna  
N
21.06.
12. NEDJELJA KROZ GODINU
8.00+ Kraljić Rade Katarina Josip, Bahat Milka Mijo 9.30 SES +Turek Stjepan.            11.00 Komarnica +ob. Radašić Dolovski Obad +Tihomir Vladimir Dijanošić, ob. Bohnec, Vlado Stolnik, Zdravko Borak +Radašić Paula Ferdo Ivan Marija Antun Pavao, Martinec Stjepan    +MarkulinčićIvan Đuro Kata, +Marija Palfi, Ivan Zebec