11. nedjelja kroz godinuU ono vrijeme: Kad Isus ugleda mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira. Tada reče svojim učenicima: »Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.« Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć.
A ovo su imena dvanaestorice apostola: prvi Šimun, zvani Petar, i Andrija, brat njegov; i Jakov, sin Zebedejev, i Ivan, brat njegov; Filip i Bartolomej; Toma i Matej carinik; Jakov Alfejev i Tadej; Šimun Kananaj i Juda Iškariotski, koji ga izda. Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: »K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Putom propovijedajte: ’Približilo se kraljevstvo nebesko!’ Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!«

Mt 9,36 – 10,8

         Molite gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju
Bog je čovjeku nedohvatljiva veličina, prebiva u nedostupnu svjetlu i njegova slava, moć i veličanstvo čovjeku nije dohvatljiva, tj. čovjek je nije kadar spoznati svojim malim i ograničenim razumom. Ipak, na našu sreću, Bog svoje veličanstvo i gospodstvo ne drži samo za sebe, već dijeli s čovjekom. Njegovo ime JAHVE znači prisutni radi nas i s nama rado drugujući Bog. Bog svoje nebo i vječnost dijeli s ljudima: sada na male obroke usitnjene u vremenu i prostoru, ali jednom će sve što ima i što jest dijeliti s nama, kad napustimo ovu svoju zemaljsku i vremenitu stvarnost i pridružimo se njegovoj vječnosti. No, za nas je važno da Bog sada surađuje s nama i našim životima, a osobito je važan način na koji on to čini. Bog je moj život isplanirao i želi da ja živim po tom planu jer ću tako na najbolji način ostvariti sebe i zadovoljno živjeti život. Isus nije pozvao samo dvanaestoricu. Pozvao je milijune ljudi kroz povijest da budu njegovi učenici, da propovijedaju Radosnu vijest i da nastave njegovo djelo: ostvarivanje kraljevstva  Božjega među ljudima. Vjerujem da i danas zove.

   Stotine tisuća djevojaka obukle su redovnićku odoru i slijede Isusa, svjedočeći njegovu ljubav spasenja. Jednako tako je i svećenika, đakona i pripravnika za ovu uzvišenu službu navještaja. Ipak, svijet je velika žetva, ranika je još uvijek premalo. Još uvijek je veliko mnoštvo onih koji ne shvačaju što je pravi smisao života, nisu upoznali Božju ljubaav, nisu čuli za spasenje po Isusu, oni su kao ovce koje čekuju pastira da ih ohrabri i povede na polja spasenja.

TURKOVIĆ DRAGUTIN KARLOVEC GORICA 9
400
JANTOL JELENA SESVETE M GUPCA 19
150
GOMAZ ANTUN PRILES 40
200
SAČER IVKA KARLOVEC LUG 2
100
ŠMER LJUBICA PRILES 7D
200
ZLATAR STJEPAN SESVETE VINOGRADSKA 58
200
TUREK FRANJO SESVETE VINOGRADSKA 11
200
PREMEC BOŽO STRUGA 110
200
BAHAT BOŽO SESVETE M GUPCA 47
200

Lana Crkvenčić
kćerka Karoline i Dražena iz Komarnice 73

Ella Horvatić
kćerka Monike i Vjerana iz Sesveta, Br. Rdića 32

Ruža Juričan r.1951.
iz Hrženice, M. Gupca 25.

Franciksa Premec r.1934.
iz Sesveta, M. Gupca 12.

Mir vječni.P
19.06.    
U
20.06. Margareta 7,30
S
21.06. Sv. Alojzije Gonzaga 18.00
19.00 ML
Č
22.06. Sv. Ivan Fišer i Tomo Mor 7.30 +August Ruža Nikolić
P
23.06. Presveto Srce Isusovo 7.30 Na čast Srca Isusova
S
24.06. Rođenje Sv. Ivana Krstitelja 7.30  
N
25.06.
12. NKG

8.00 +Ivan Barbara Modrić +Štefica Đuro Šalgaj i ob. +Mijo Vađon +Anka Horvat +Ivan i Ivka Gomaz
9.30 Str +

11.00 Luka +Tihomir Dijanošić Vladimir i Nada, Ob. Bohnec i Marija Palfi +Kruno Stančin +Štefanija Antun Pavao Radašić, vlč Blaž i Ivan Horvat +Stjepan i Marija Debeljak +Zlatko Franjo Ivka Funtek