13. nedjelja kroz godinuKad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu.
I posla glasnike pred sobom. Oni odoše i uđoše u neko samarijansko selo da mu priprave mjesto. No ondje ga ne primiše jer je bio na putu u Jeruzalem. Kada to vidješe učenici Jakov i Ivan, rekoše: "Gospodine, hoćeš li da kažemo neka oganj siđe s neba i uništi ih?" No on se okrenu i prekori ih. I odoše u drugo selo. Dok su išli putom, reče mu netko: "Za tobom ću kamo god ti pošao." Reče mu Isus: "Lisice imaju jazbine, ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje bi glavu naslonio."
Drugomu nekom reče: "Pođi za mnom!" A on će mu: "Dopusti mi da prije odem i pokopam oca." Reče mu: "Pusti neka mrtvi pokapaju svoje mrtve, a ti idi i navješćuj kraljevstvo Božje."
I neki drugi reče: "Za tobom ću, Gospodine, ali dopusti mi da se prije oprostim sa svojim ukućanima." Reče mu Isus: "Nitko tko stavi ruku na plug pa se obazire natrag, nije prikladan za kraljevstvo Božje."

Lk 9,51-62

Mjesto u kojem počima Kraljevstvo Božje


Bila su dva pustinjaka koji su, zajedno, u staroj knjizi čitali da se na kraju svijeta nalazi mjesto na kojemu se spajaju nebo i zemlja i gdje počima kraljevstvo Božje. Zaključe potražiti ga i ne vratiti se dok ga ne nađu. Prešli su cijeli svijet, izdržali nebrojene opasnosti, prepatili sve uvrede i poniženja, koje nosi pješačenje po cijelome svijetu, izdržali sve napasti koje se nameću da odustanu od cilja. Tamo su neka vrata, tako su čitali. Trebalo je samo pokucati i nađeš se u Kraljevstvu Božjemu. Konačno našli su što su tražili, pokucali su na vrata, drhćuća srca opazili su kako se vrata otvaraju. I kad su ušli, opazili su da stoje u samostanu, pred svojom ćelijom. Pogledaše se međusobno. Onda su shvatili: mjesto gdje počima Božje Kraljevstvo nalazi se na zemlji, na mjestu koje nam je Bog odredio.

LONČARIĆ ANA HRŽENICA M GUPCA 20
200
KRUŠELJ MARIJA STRUGA 74
15
BAČANI ŠTEFANIJA STRUGA 53
200
ŠMER BRANKO KARLOVEC 5
200
RADAŠIĆ DRAGO KOMARNICA 35
150

P
27.06. Sv. Ćiril Aleksandrijski  
U
28.06. Sv. Irenej 18.00 +Kos Danica  
S
29.06. Sv. Petar i Pavao 7.30 +Paula Ivan Kraus, Paula Stjepan Žerdin +Kočiš Ivan Mijo, Sraka Ivanka
19.00 Mari. legija
 
Č
30.06. Ladislav 7.30 +Crkvenčić Ivan Terezija  
P
01.07. prvi peta 7.30 +Manda Marko Gačić
17.00 Karlovec +Šmer Ivan, Franjo Marija Habijanić
 
S
02.07. Adalbert 7.30 + molimo za duhovna zvanja- prva subota  
N
03.07.
14. NKG

8.00 +Urša Tomo Marija Šalgaj
9.30 Struga +Šmic Marija Slavko Đuro Vesna     
Stjepan, Šarec Barbara
11.00 +Ana Hrženjak   +Juričan Mijo Paula Smajo Zuko