14. nedjelja kroz godinuU ono vrijeme: Odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Govorio im je: „Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: ‘Mir kući ovoj!“ Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću“. „Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: ‘Približilo vam se kraljevstvo Božje’.
A kad u neki grad uđete pa vas ne prime, iziđite na njegove ulice i recite: ‘I prašinu vašega grada, koja nam se nogu uhvatila, stresamo vam sa sebe!’ Ipak znajte ovo: ‘Približilo se kraljevstvo Božje!’ Kažem vam: Sodomcima će u onaj dan biti lakše negoli tomu gradu“.
Vratiše se zatim sedamdesetdvojica radosni govoreći: „Gospodine, i zlodusi nam se pokoravaju na tvoje ime!“ A on im reče: „Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi. Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima“.

Lk 10, 1-12. 17-20


Prošle nedjelje skupljali smo dar za sv. Oca, tzv. "PETROV NOVČIĆ" te je skupljeno je 650.00 KN. Novac će ovaj tjedan biti proslijeđen Varaždinskoj biskupiji. Hvala svima..Tijekom ovoga tjedna, naše mnoge krajeve pogodilo je nevrijeme praćeno velikim količinama oborina kao i tučom. Veliki dio nasada vinograda, polja s kukuruzom, pšenicom i sojom te seoskih vrtova našao se pod teškim udarom tuče koja je ljetinu uništila gotovo 100 %. Još jednom, po tko zna koji put, smo se uvjerili da za uspješan ovozemaljski život nije dovoljno samo raditi, i svetkom i petkom, nego treba s vremena na vrijeme stati na loptu, Bogu se pomoliti na svetoj misi i prepustiti sve u Njegove ruke. Bez Njega definitivno ne možemo ništa.


Hvala za hranu, gablece- kojima su Ob. Vesna i Saša Kišić – Restoran Arabela - častili majstore pri zadnjoj obnovi naše župne crkve.JURIČAN DRAGUTIN HRŽENICA KR TOMISLAVA 4
200
KOSIR IVAN SESVETE SB RADIĆA 28
200
SAČER IVAN STRUGA 24
200
VAĐUNEC ŠTEFICA SESVETE M GUPCA 29
200
ŠPOLJARIĆ SLAVICA HRŽENICA VINOGRADSKA 21
200Ozivaju se i žele se vjenčati 6.8.2016. u Ludbregu.

Denis Premec iz Sesveta M. Gupca 12 i Tajana Međimorec iz Globočeca.
Ženidbenu zapreku javite župnom uredu.


P
04.07.    
U
05.07. Sv. Ćiril i Metoda Utemeljena 1997. varaždinska biskupija. 18.00 Radiković Stjepan  
S
06.07. Sv. Marija Goreti 19.00 Marijina legija  
Č
07.07. Benedikt 7.30  
P
08.07. Akvila 7.30 +Franjo Rajh  
S
09.07. Bl. Marija od propetog Isusa Petković 7.30 +Slavko Hehet  
N
10.07.
15. NKG

8.00 +Vesna Bačani 
9.30 Hrženica +Franjo Fručina, Marija Ruža Franjo Ivan August Brzaj, Vlado Lončarić 

11.00 +Danijel Antun Đurđa Pirc