33. kroz godinu
Nego, u one dane, nakon one nevolje, sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti a zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. I razaslat će anđele i sabrati svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do na kraj neba." A od smokve se naučite prispodobi! Kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate: ljeto je blizu. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je, na vratima! Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve to ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti." "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac."

Mk 13,24-32

Budni budite

, u svako doba molite da mognete stati pred Sina Čovječjega!
Ova nas misao kao i čitanja zadnjih nedjelja pozivaju na budnost, na spremnost, i mada nam je nepoznat sam onaj čas ponovnog Kristovog dolaska i svršetak svijeta, živjeti nam je tako da ne budemo ni zatečeni ni iznenađeni. A svakako valja na samom početku naglasiti da za pravog kršćanina nema mjesta strahu… ta Kristov dolazak biti će za nas koji smo se trudili živjeti po Božjim zapovijedima nagrada i ulazak u nebesku radost koju je nemoguće opisati! Bog nam je ispada pripremio nešto tako lijepo i uzvišeno, tako veličanstveno, da se ne samo ne da opisati, nego se ni zamisliti ne može…

Svi mi imamo običaj govoreći o nebu reći da je ono gore; govoreći o nebu upiremo prstom i pogledom prema nebeskim visinama vjerujući da nas gore čeka Petar sa vagom i Bog vrhovni sudac. Ali nebo; tj. kraljevstvo Božje nije mjesto, nije prostor… kraljevstvo Božje je stanje u kojem Bog svoje pravedne dariva radošću, mirom i pokojem, baš zato jer su ovdje za života u radosti živeći stvarali i širili mir, zauzimali se istinu i pravdu, jer su ljubili i praštali, jer su davali i bili samilosni, jer su poštivali Boga po bratu čovjeku kraj sebe, posebno onom kojeg je životni križ jače pritisnuo i kojemu je trebala i pomoć i podrška, ali i lijepa riječ i rame za plakanje.

Dopustite da sada postavim pitanje: da li je nebo nešto nedohvatljivo? Svakako da nije i nitko nema pravo reći da ga ne može zaraditi. No onaj koji je svega toga svjestan, ali ipak psuje i prostači, ali nedjeljama ne nalazi vremena za susrete s Bogom tu u crkvi, koji laže i kleveće, mrzi… taj svjesno odbija nebo i nebesku radost. Ponavljam: taj ima razloga strepiti pred ponovnim Kristovim dolaskom!

Reče mi nedavno jedna naša župljanka; zaplakana i jadna da jadnija biti ne može: „Velečasni uvijek kad čujem u crkvi riječ „nebo“ sjetim se da je kod nas u kući pakao! Pravi pravcati pakao u kojem sam Bog zna kome je teže i gore. Trpimo svi, a sve zato jer smo iz našega doma istjerali Boga, pa se više ne molimo zajedno kao što smo to ranije činili, niti se križamo pred jelo, niti se ide na misu, niti se poštuje čovjek… sve je krivo i naopako“! Evo nama takvima jasne i glasne opomene – jer nikad nije kasno: „Budni budite i u svako doba molite“! Tj. u svako doba budite ljudi, ljudi vjere koji se trude činiti dobro, koji svoju vjeru žive – koji ju djelima dokazuju. A baš vam to i molim i želim u ovoj svetoj misi – amen!
Djelatnici župnog caritasa sudjelovali su na duhovnoj obnovi u Varaždinu

Nabavite nove crkvene Kalendare za 2010.
Cijena 12-listnih je 10 kn a jednolisni je po 1 kn. Javite se zvonarima.

Subota 21.11.2009.

Dječji zbor u 10.h
Vjeronauk za 8. raz u 9 h. a za 3. u 11h.
LOVRENČIĆ STJEPAN KOMARNICA 25 200
LUKAČIĆ LJUBICA PRILES 39 800
GOMAZ ZVONIMIR SVETI ĐURĐ SELNA 10 200
NOVAK VLADIMIR HRŽENICA V NAZOR 8 300
TUKSOR MARIJA OBRANKOVEC 2M 150
FIŠTREK JAKOB OBRANKOVEC 6 300
HEHET IVANKA SV ĐURĐ DRAVSKA 5 200
HORVA MILKA SESVETE BR RADIĆ 12 200
TIŠLJAR FRANJO SESVETE M GUPCA 31 100
KUHARIĆ IVAN SV ĐURĐ GAJEVA 24 200Jagica Vagjunec r.1922. iz Sesveta, Vinogradska 55

Marija Vagjon r.1916. Sesvete, M. Gupca 51.

Jantol Valent r.1926. M gupca 49.

Mir vječniU
17.11.
Sv. Elizabeta Ugarska
7.30 +Ob. Premec, Bahat i Vađunec
8.00 Sesvete +Jantol Valent
S
18.11.
Pos.baz. Petra i Pavla
17.00 Marijina legija
18.00 Dječji zbor -proba
Č
19.11.
Obadija
P
20.11.
Zlatko
 
S
21.11.
Prikazanje BDM

7.30+Špoljarić Tomo i obitelj, Kos Ivan i Elizabeta, ob Kos i Hajdinjak

N
22.11.
34. NEDJELJA KROZ GODINU
KRIST KRALJ

8.00+Namjesnik Branko Josip, Vukina Mijo Monika Juras Ivan, +Benc Franjo Marija Mirko, Čanji Marija, Borko Ignac Roza Dragica 
9.30 Sesvete
+Jaga Vađunec   
11.00
+Šmer Franjo Stjepan