6. uskrsna nedjeljaU ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva.

A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla. To sam vam govorio dok sam boravio s vama, Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh. Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. Čuli ste, rekoh vam: 'Odlazim i vraćam se k vama.' Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene. Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.

Ivan 14,23-29

Dragi prijatelji i čitatelji našega župnog glasnika BOKČECA!

Živimo u predizbornom vremenu i što više razmišljamo o vrijednostima koje ovaj svijet stavlja na vrhunac, sve manje osjećamo da pripadamo jednom kršćanskom okruženju. Imamo osjećaj da svijet počinje svoje ciljeve stavljati iznad ciljeva Isusa Krista i njegove Crkve. Lako bi nam to bilo promatrati kada bi tako gledali ljude izvan Crkve, no itekako nas boli nekršćanski pogled na svijet i život onih koji sebe smatraju kršćanima.
b Nalazimo se dragi prijatelji u čudnom svijetu koji je izvrnuo naopačke sve prave vrijednosti. Osobito se to očituje u vremenu u kojem živimo. Postavlja se pitanje koliko ćemo mi kršćani u nasljedovanju Isusa Krista stvarno se odlučiti za njega i tako postati njegovi svjedoci u svijetu. Bez pravog i istinskog svjedočanstva, pravi Krist neće doći do svakog čovjeka. Pođimo biti Kristovi svjedoci u ovom raskršćčanjenom svijetu.

Vaš župnik!Čovjek se je pobunio protiv Boga.
Čovjek želi sve kontrolirati.


b I uvjeren je da mu Bog ne treba. Čovjek misli da ima najbolju verziju civilizacije koja u sebi ne uključuje Boga. Treba li navoditi primjere?
Ustav EU, zakoni koji su protiv Boga i života, progon kršćana, vlast nevjernika nad vjerničkom većinom, seksualne devijacije kao poželjan način ponašanja, destrukcija obitelji, konformizam kršćana koji javno govore da je njihova vjera njihova privatna stvar …
Međutim ono što je bitno jest činjenica, da iako će dani pred nama biti teški, naš nas Bog nije ostavio bez nade.
„Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.“


Kršćanska vjera često se shvaća samo kao vjerovanje u vjerske istine. Bez potcjenjivanja teologije i pridavanja premale važnosti Vjerovanju, naša je vjera ipak, prije nego ona postane vjerska istina i znanost, susret, susret osoba, susret s Isusom! Susret s Isusom događa se – danas kao i nekad – po "slušanju riječi Božje". Tko uistinu sluša, ne otvara samo svoje uho, nego sebe samog. On ono što je čuo u sebi prihvaća i pušta da to djeluje na njegovo mišljenje i djelovanje. U našim nastojanjima da slušamo srce i po tom oblikujemo svoj život nismo prepušteni samima sebi. Isus zna da to ne možemo učiniti vlastitim snagama i obećaje nam Pomoćnika. Taj Pomoćnik je Duh Sveti. Ali čak i onda kad svi primaju isti Duh, Duh Isusa Krista, mogući su različiti putovi. Mi smo uvijek u opasnosti da "boljim znanjem", tvrdoćom srca i netolerancijom ugasimo Duh. A pri torn imamo toliku utjehu u svijesti da smo nošeni Bogom koji ne stvara samo različitosti nego i suprotnosti. Naša pak je zadaća da se otvorimo djelovanju


Svečano i radosno proslavismo
blagdan Sv. Josipa Radnika u Prilesu.Uz poveće mnoštvo bilo nam je radosti i svetosti pri srcu, jer imasmo odmor u Gospodinu i Sv. Josipu. Hvala vlč. Josipu Vidović na poticajnim riječima u slavlju svete mise i vama mještani na čašćenju. Dobro je kod vas biti.


Popravljena drvena konstrukcija
postolja za zvonaStolarski obrt -Sačer Ivica iz Karlovca – sa svojom ekipom, Ivica Kuzman, Tomislav Petak i Bontek Spomenko popravili su drvenu konstrukciju postolja za zvona i još drvene štenge – lojtre i podeste koji vode do vrha tornja.

Radovi su izvršeni u crkvi Sv. Roka u Karlovcu. Vrijednost radova je 3000 kuna.
Sada na red dolazi sanacija elektronike zvona.
Majstor Ivica 1000 kn - ostavio je za popravak orgulja kao dar.
Nadamo se da će zvona normalno zvoniti. Hvala njima i zvonarima.


Obnovljena je žičana ograda na dvorištu župnog ureda.Ograda je uništena nasilnim prijelazom što naše djece, što romske djece.
Ogradu je obnovio Mladen Vidović iz Svetog Đurđa. Trošak za materijal i posao je 2000 kn. Ova sredstava (2000 kn) Mladen je darovao za obnovu naših župnih orgulja. Hvala mu za ovo i za sva druga pomaganja našoj župnoj zajednici.

Kako bi bilo lijepo i našoj zajednici od koristi da asfaltiramo predvorje -ulaz u crkvu i dvorište župnog ureda u ovoj predizbornoj kampaniji za lokalne izbore.
Molim i volio bih da mi se jave kandidati u našoj općini, i da me obraduju s viješću da je njihova stranka spremna financirati ili asfaltirati taj dio ulaza. Bio bih zahvalan.


VjeronaukKRIZMANICI
utorak u 15 sati.

PRVOPRIČESNICI
Utorak i četvrtak 16 h.

NAZARETSKA i DJEČJI ZBOR
Subota u 16.00 sati.BENC DRAGO STRUGA 86
100
BENC STJEPAN SESVETE M GUPCA 36
100
KRUŠELJ DRAŽEN STRUGA 105
300
ŠILC FRANJO LUKA 30
200
KOSI KREŠO SESVETE BR RADIĆA 1
400
ŽERDIN STJEPAN KARLOVEC GORICA 1
200
TUKSOR BRANKO STRUGA 142
200
ZEMBER MARINA SESVETE BR RADIĆA 9
200
ORLOVIĆ FRANJO SV ĐURĐ DRAVSKA 18
200
PETAK MALDEN PRILES 16
200
NOVOSEL ANA KALROVEC GORICE 11
400
CILER DAMIR KALROVEC SREDNJ 29
200


Ana Martinec
r.1932 iz Obrankovca 10

Marija Kovačić
r.1930. iz Prilesa 54.
P
06.05.
Irenej Srijemski  
U
07.05. Sv. Duje 18.30 +Orlović Franjo, +od ob. Tkalec Roze i ob. Orlović Ignaca, Gril Mijo i Hajdinjak Josip
S
08.05. Ida 18.30 +Šipek Zvonko Đuro i ob, +Panić Stjepan i ob.
19.00 ML
Č
09.05 UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO 18.30 +Gomaz Ivan Štefanija
19.00 Caritas sastanak
P
10.05. Gospa Trsatska 18.30 Krunica
19.00 +Stančin Ivan Franjo Pavao Roza, Mikulić Mara Bačani Filip Rak Jelka
17.00 Ispovijed prvopričesnika - roditelja i krsnih kumova
S
11.05. Mamerto 18.00 +Zlatko Grgec, Petar Ivanuša i ob. Horvat i Grgec
N
12.05.
7. Uskrsna nedjelja
Prva Pričest
8.00+ Orlović Stjepan Marija +Crkvenčić Ivan i ob. + Maja Žganec +Mirko Bačani Josip Kiš Đuro Marija Koščak
9.30 Sesvete+ Sabol Stjepan i ob Markulinčić
11.00 pro populo