7. uskrsna nedjelja


Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi. Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.

Iv 17,11b-19


DA LI Krist lobira kod  Oca nebeskog  ili ga moli za nas?U mnoštvu (dez)informacija i u vrijeme kad naše društvo prolazi fazu tranzicije, kao i nužnu preobrazbu iz komunizma u samosvjesnu i odgovornu naciju, POGLEDAJMO ŠTO NAM GOVORE Kristove riječi:
Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.

Što TO znači POSVETITI U ISTINI? - Svet je u potpunom smislu, po biblijskome poimanju, jedino Bog sam. Svetost je izraz njegova posebna načina bića, božanskoga bića kao takvoga. Stoga riječ posvetiti znači prenošenje neke zbiljnosti – neke osobe ili neke stvari. „Posvećeni“  biva uzdignut u jednu višu sferu kojom čovjek više ne može raspolagati.
„Posvetiti“ znači i predati se za drugoga, ili možemo gledati to uzeti kao „obratit u potpunosti pažnju na što“.
Lobiranje je metoda utjecaja na donositelje odluka i procese donošenja odluka uz određenu strategiju.

Posvetiti u istini znači: UČENICI TREBAJU BITI UVUČENI U Isusovo posvećenje i na njima se treba ispuniti ovo prenošenje u Božje područje a time i poslanost za svijet. Istina je kupka koja ih čisti; istina je odjeća i pomazanje koji su im potrebni. Ova očišćujuća  i posvećujuća „istina“  u konačnici je sam Krist. U nj moraju biti uronjeni, njime odjenuti i tako imaju udjela u njegovoj žrtvi.

U SUBOTU 11. lipnja u 15 sati u dvorani Biskupskog ordinarijata u Varaždinu Pavlinska 4 održat će se susret roditelja s petero i više malodobne djece. Javite se"

Krizmanici i prvopričesnici– podignite svoje slike


SUDEC SLOBODAN KOMARNICA 40 400
NOVOSEL ANA KARLOVEC GORICE 11 600
KRISTANOVIĆ PAVAO HRŽENICA BR RADIĆA 45 200
KAVRAN KATARINA KARLOVEC SREDNJA 38 200
DIJANOŠIĆ MARIJAN LUKA 8 150
BALAŽINEC ZVONKO PRILES 62 200
STANČIN BOŽIDAR SV ĐURĐ SELNA 5 150
MARČEC BRANKO STRUGA 102 200
KOSIR IVAN SESVETE BR RADIĆA 28 150
BAČANI VALENT STRUGA 53 150
MILAK MARIJA SV ĐURĐ DRAVSKA 30 200Gabrjel Turek
r. 2011. sin Gorana i Maje iz Sv. Đurđa Dravska 19.


P
06.06.
Sv Norbert
7.30 +Dragica Juričan
U
07.06.
Kolman
7.30 +Štabi Ivan i ob Štabi i Markulinčić
S
08.06.
Vilim
7.30 +Sabol Fanjo Ivan Stjepan Doroteja Slavica č.s Aristonika
19.00 Marijina L
Č
09.06.
Sv Efrem
7.30+Brzaj Franjo
P
10.06.
Bogumil
7.30+Tihomir Dijanošić
S
11.06.
Sv Barnaba, apostol
7.30 +Blažic Jelka Tomo
N
12.06.
DUHOVI
PEDESETNICA
8.00+pro populo
9.30 Hrženica +Nivak Mirko Marica Jagić Franjo Anđela +ob. Hižak i Marica Močnik + Kristanović Stjepan Krušelj Josip Anka + Kraljić Stjepan Nevenka
11.00 +Hasanec Branka Anka Marko – Zahvala za školsku godinu