9. nedjelja kroz godinu


"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'" "Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni." "Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika."

Mt 7,21-27

KUĆA ŽIVOTAZamislite, dobio sam kuću na dar! Ali, trebalo ju je izgraditi. Samo je projekt bio gotov! Arhitekt je napravio genijalan plan kuće! Da bi kuća bila izgrađena, potrebne su bile, osim projekta, dozvola, mjesta gdje će se kuća izgraditi, raznih materijala; ruke koje će graditi, a uz Arhitektovu prisutnost na gradilištu s vremena na vrijeme mogao sam biti i ja!

Kad je sve bilo prikupljeno i organizirano, gradnja je mogla započeti. Prvo što se iskopalo za kuću bili su dobri čvrsti temelji. Arhitekt je odredio kako trebaju izgledati i što u njih staviti. U Njegovih Deset zapovijedi sve je bilo točno određeno za čvrstu kuću, a s njom i za dobar život.
Slijedili su i zidovi: dva bočna kojim su bila prekrivena vjerom u najdražeg Stvoritelja, i svakog bića koje me okružuje. Prednji zid bio je urešen obitelji koja me prihvatila, a stražnji prijateljima bez koji ne bih mogao zamisliti svoj život. Krov je imao ugrađen prozor nade za trenutke kada neće biti sve onako kako sam zamislio, i prozor zanimanja koji mi pruža radost da svoje ruke isprepletem sa stvaralačkim rukama Boga. Kroz te prozore pružao se divan pogled na zemlju po kojoj su se rasprostirale zrake sunca i neba. Ali, to nije bilo sve!
Bili su tu još prozori odmora i tišine, radosti, veselja, igre, učenja, mašte, balkon zdravlja, vrata susreta i putovanja!
Zaista, kuća je bila sjajna, zar ne? Ona mi je po mjeri! Ništa joj ne nedostaje! Mogu puhati vjetrovi, pljuštati kiše, njoj se neće ništa dogoditi! Ta kuća izgrađena na dobrim temeljima, trebala bi biti moj život, a Arhitekt .... moj Bog!

Svim ženama, djevojkama, mamama i bakama,
neka je Dan žena – SRETAN DAN

U kiosku za tisak možete nabiti molitvenike za obitelj:

tri vrste molitvenika:

  • 1.Molitvenik za svaki dan 20 kn
  • 2.Blagoslov za našu obitelj -10 kn
  • 3. Naša obitelj – 20 kn


VUKINA BARBARA HRŽENICA BR RADIĆA 21 300
KOSI KRUNOSLAV KARLOVEC LOVAČKI PUT 2 200
HLADNIĆ MARIJA KARLOVEC GLAVNA 13 200
KOLESARIĆ DRAGAN HRŽENICA LUDBREŠKA 57 200
HAJDINJAK FRANJO SV ĐURĐ BR RADIĆA 13 200
GRGEC MARIO SV ĐURĐ CVJETNA 47 200
GLOŽINIĆ ANA STRUGA 164 200
HORVAT ADOLF STRUGA 77 200
RAJH FRANJO SV ĐURĐ CVJETNA 1 300

Bontek Mario i Melita Bačani

P
07.03.
Perpetua i Felicita
7.30 + Orlović Rade i ob
U
08.03.
Sv Ivan od Boga
S
09.03.
PEPELNICA
ČISTA SRIJEDA–POST I NEMRS

16.30 Marijina Legija   18.30 Krunica          
18.00 +Ivan Ivanuša, Jagić Ivan Ivka

             Blagoslov pepela i obred pepeljenja
Č
10.03.
Emil
7.30 +
P
11.03.
Tvrtko

17.30 Križni put –predvodi župnik
18.00+ misa     

11.00 Klečanje u Imbriovcu
S
12.03.
Bernard

7.30 +Mikulić Ivan Anka

18.00 Križni put za mlade,  srednjoškolce i studente
N
13.03.
1. korizmena
8.00+pro populo
 9.30 Hrženica +Namjensik Marija Franjo Zvonark Milka Mijo +Srnec Josip +Banjkovec Tomo +Ob Lončarić Valent i Kata  
11.00 +Josip Amadori 
15.00 Križni put u crkvi