9. nedjelja kroz godinuU ono vrijeme: Pošto Isus dovrši sve svoje besjede narodu, uđe u Kafarnaum. Nekomu satniku bijaše bolestan sluga, samo što ne izdahnu, a bijaše mu veoma drag. Kad je satnik čuo za Isusa, posla k njemu starješine židovske moleći ga da dođe i ozdravi mu slugu. Kad oni dođoše Isusu, usrdno ga moljahu: »Dostojan je da mu to učiniš jer voli naš narod, i sinagogu nam je sagradio.« Isus se uputi s njima. I kad bijaše već kući nadomak, posla satnik prijatelje s porukom: »Gospodine, ne muči se. Nisam dostojan da uđeš pod krov moj. Zato se i ne smatrah dostojnim doći k tebi. Nego - reci riječ da ozdravi sluga moj. Ta i ja, premda sam vlasti podređen, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: 'Idi' - i ode, drugomu: 'Dođi' - i dođe, a sluzi svomu: 'Učini to' - i učini.« Čuvši to, zadivi se Isus pa se okrenu mnoštvu koje je išlo za njim i reče: »Kažem vam, ni u Izraelu ne nađoh tolike vjere.« Kad se oni koji su bili poslani vratiše kući, nađoše slugu zdrava.

Lk 7,1-10

Jedan čovjek odluči upoznati vjeru. Budući da je bio športaš, znao je da nema ničega što se ne postigne marljivošću, naporom, ustrajnošću i treningom. Da bi tako istrenirao vjeru, priključi se jednoj kršćanskoj grupi graditelja. Otišli su negdje na jug i kopali temelje u samostanu časnih sestara za nove zidove.
No, čovjek nije baš puno dobio. I kad su sva braća graditelji već bili otišli, on je još bio tu i obojio je samostan novom bijelom bojom. Časne su mu od srca zahvaljivale. No, on ode žalostan kući. Njegova vjera nije ni mrvicu bila jača i veća. Narasle su samo njegove mišice, u najmanju ruku, su njegova pluća ojačala. Osjetio je da mu ni jedna godina nije tako dobro pomogla kao taj posao, bez pušenja i na svježem zraku.
I odluči svoju vjeru staviti pred još težu zadaću i trening. Javio se u jednu bolnicu i tu je počeo prazniti noćne posude, namještati krevete, prati rane. Dežurao je danju i noću, prekovremeno, razgovarao s bolesnicima, s posjetiteljima, sjedio uz krevet umirućih, a bolesnici su ga voljeli. Beznadni su ga željeli i tražili, i stjecali opet povjerenje, i ispunjali su ga svojom nadom i zahvalnošću. A on je osjećao da je mnogo dobio, ali i da njegova vjera nije postala ništa veća, nego dapače manja.
I kod posljednjeg pokušaja nije ništa bilo drukčije. U domu za nezbrinute i teško odgojive slučajeve nije vjeru ništa trenirao. Našao je ljude, našao je prijatelje, doživio je mnogo lijepoga da je počeo misliti da ne treba puno vjere za izvršavati posao. I opet je imao osjećaj da njegova vjera slabi i slabi. Na kraju je mislio da mu je vjera tako malena kao zrno gorušice. Ali tada je spoznao još nešto: ne postoji velika i jaka vjera, jer po vjeri i u vjeri sve stvari postaju lagane!

KRUŠELJ ĐURĐA STRUGA 172
200
DOVEČER ANA                     LUKA 8
200
MELJNJAK MARIJA             PRILES 12
100
BENDELJA DRAGUTIN       HRŽEN M. Krleže 47
200
GOLUBIĆ MARIJA HRŽENICA M. Krleže 24
200
HEHET IVKA                        SV. ĐURĐ DRAVSKA 5
200
BANJKOVEC ZLATKO HRŽENICA V.NAZORA 11
200
PILJAK JOSIP                        SV. ĐURĐ B. RADIĆA 11    
200
NOVAK VIDA STRUGA 101
200
BAHAT DRAGUTIN SV. ĐURĐ LJ.GAJA 26
150
MAGIĆ IVAN STRUGA 168
400
MIKULIĆ SLAVA                STRUGA 47                          
100

Duje Petrišić
sin Marka i Tanje iz Hrženice,
Vinogradska 23.

Danica Kos r.1933.
iz Prilesa 23.
Hvala joj na molitvama i svemu
-jer je uvijek bila uz nas i u zbivanjima oko Crkve.

Ivan Bačanir.1931.
iz Karlovca, Mirna 10

Josip Krušelj iz Struge.

Mir im vječni!P
30.05. Anastazije 16.30 Krunica  
17.00+Ivan Bačani
U
30.05. Pohod Bl. Dj. Marije 17.30 SĐ  Svibanjska pobožnost  -zajedno u župn. crkvi
18.00 +Blagaj Jelena Stjepan
 
S
01.06. Sv. Justin 7.30   
 19.00 Marijina legija
 
Č
02.06. Sv. Marcelin 7.30  
P
03.06. Presveto SRCE ISUSOVO 17.00 Karlovac – Prvi petak
18.00 SĐ -
 
S
04.06. Bezgrešno Srce Bl. Dj. Marije Odlazak vjeroučenika u Zagreb  
N
05.06.
10. NKG

8.00 +od ob. Sudac Franje  i ob .Stjepana Kežman i Marija Kelin +Kovačić Slavko Vinko Eva,  Varović Franjo Monika +Stjepan Preskočil +Marija Naumovski  +Anka Hrženjak   
9.30 Hrženica +Josip Srnec Marija Franjo Namjesnik  +Međeral Franjo

11.00 SĐ +Antun Klara Horvat, Štefica Mijo Lazar i Franjo Čanaki