Krštenje GospodinovoU ono vrijeme: Propovijedao je Ivan: »Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim.« Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskog i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I ­odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: »Ti si Sin moj, ljubljeni! U tebi mi sva milina!«

Mk 1,7-11

Putokazi!!! Ja sam Put, istina i život…Na stazama našim tegobnim, što zemljom prolaze teško bi bilo snaći se bez znaka, koji nam kazuje kako doći sigurno i precizno do odredišta.
Stoga na raskršćima i na zavojima, i na svim zahtjevnijim dionicima postoje znakovi opasnosti, izričitih naredbi i obavijesti.
Postavili su ih ljudi koji poznaju prometna pravila, kao i mogućnosti pojedinih prometnih sredstava, ali ujedno i odredišna mjesta.
Slično je tome i duhovno putovanje na kojem je Bog ljudima koji traže njega i život vječni ostavio putokaze da dođu do njegova utjelovljenoga Sina, kao što je Mudracima s Istoka ostavio zvijezdu repaticu.
Dobro mu je poznato naše vječno odredište i sve poteškoće puta, pa nam izlazi ususret ukazujući nam kako stići na najbolji način do njega. Zato je sve putokaze postavio tako da nas vode do njegova utjelovljenog Sina kojega je potom ostavio vječnim Znakom i Putokazom kao i sigurnom Putom do života vječnoga.
U našoj smo župnoj crkvi u ovom božićnom vremenu imali prilike čuti dva tradicionalna koncerta koji su organizirali KUD "Juraj Lončarić" i župni zbor "Sveti Juraj".

Zajedno sa svojim gostima iz Mađarske, Nanom Pršom, župnim zborom Presvetog Trojstva iz Ludbrega, limenom glazbom KUD "Sloga" Karlovec i mladim sviračim i pjevačima uljepšali su nam i u pjesmama prenijeli poruku o rođenju našeg Spasitelja.

Hvala njima na organizaciji i trudu a i svima koji su ih došli dati im podršku i poticaj za daljnji rad.

U želji i nadi da će nas i sljedeće godine iznenaditi prigodnim programom, želimo im puno uspjeha u novoj 2018.godini.


   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

P
08.01. Severin ZAPOČINJE VRIJEME KROZ GODINU
U
09.01. Hadrijan 7.30    
S
10.01. Dobroslav 7.30    
Č
11.01. Teodozije 7.30    
P
12.01. Tatjana 7.30    
S
13.01. Margareta 7.30  
N
14.01.
2. NKG
Antun opat

8.00  Sv.Đ +Božidar Marija Krajać i ob. Šoš i Krajač, Ignac Tkalec, Borko Videk
+Kraljić Branka i ob. Novak Slavko Josip Zvonko Hegeduš Josip čs. Rahaela
9.30  Hrženica +Vlado Golubić, Ana Blažic

11.00 Sesvete +Pro populo